11de comp.wedstrijd in het Gouwekanaal

Zondag, 5 augustus 2018

Het plan was om in de Ringvaart te gaan vissen, maar met 16 man wordt het te krap, zeker met de hoeveelheid kreukelblad, begroeiing en mogelijke zwemmers met het hete weer.

Daarom hebben de uitzetters en wedstrijdleiding besloten om naar het Gouwekanaal te gaan, waar de hele week al goede vangstberichten vandaan kwamen.

Helaas was het nu een stuk minder, al werd er wel een visje gevangen. De echte brasems waren in ieder geval totaal verdwenen. We hebben dit keer het laatste smallere deel genomen, waar de goede vangstberichten vandaan kwamen.

Op kantnr. 5 begon Erik met de vaste hengel en een stuk of 25 kleintjes, waarna hij daarna met de feeder op ruim 20 mtr. de wedstrijd hoofdzakelijk heeft uitgevist met de nodige blieken, enkele platjes en een kneiter van een voorn (ruim 40 cm.), goed voor 4.240 gr,

Op kantnr. 1 vond Jan v.d. Schee uiteindelijk ook de vis voor het sluisje en kon 2.280 gr. ter weging aanbieden, nipt voor John van Uunen die met de feeder ruim 2 kilo, t.w. 2.060 gr. ving. Verder zat iedereen onder de 2 kilo, maar hadden de meeste wel vis.

hierbij de 1ste 3 per korps.

A-korps:
1. Erik Faas 4.240 gr.
2. John van Uunen 2.060 gr.
3. Koos van Herk 1.520 gr

B-korps:
1. Jan v.d. Schee 2.280 gr.
2. Hans Speulman 1.820 gr.
3. Peter v.d. Hoek 1.800 gr.