Over onze vereniging

De Hengelsportvereniging Moordrecht is opgericht in 1961 (1 september) en is destijds opgericht onder de naam: De Vrolijke Vissers. Op 9 september in 1961 werd het eerste onderlinge concours al gevist in de Gouwe.

Inmiddels is onze vereniging uitgegroeid tot +/- 200 leden.

Het Bestuur van de vereniging, bestaande uit 7 leden, is als volgt opgebouwd;
-een voorzitter (dagelijks bestuur)
-een secretaris (dagelijks bestuur)
-een penningmeester (dagelijks bestuur)
-een wedstrijdleider (alg. bestuur + wedstrijdcommissie)
-3 bestuursleden (alg. bestuur), die ook grotendeels de wedstrijdcommissie completeren.

Er worden ieder jaar 2 ledenvergaderingen belegd, n.l.:

-een voorjaarsvergadering (voor het begin van de zomercompetitie), die rond maart plaatsvind
-een najaarsvergadering (na de zomercompetitie), die rond oktober/november plaatsvind.

Onze vereniging organiseert een aantal wedstrijden, t.w.:
-een zomercompetitie van 17 wedstrijden met indeling naar A- en B- korps.
-een verrassingsconcours, waarbij we met een bus een dag uit gaan en als koppels in bootjes vissen
-een vierkamp tussen Moordrecht, Zevenhuizen, Stolwijk en Waddinxveen: eerste zaterdag van juni
-de Ring Zevenhuizen (een wedstrijd tussen een aantal verenigingen): tweede zaterdag in sept.
-een 60+ concours: in juli.
-paaswedstrijd en indien mogelijk een jeugdwedstrijd

Daarnaast heeft de H.S.V. Moordrecht d.m.v. een machtiging het visrecht op onze gehele Ringvaart en vele andere wateren in de Zuidplaspolder. Deze wateren staan apart beschreven in een verenigingenoverzicht die jaarlijks met de VISpas en andere bescheiden wordt geleverd.

Leden van de H.S.V. Moordrecht ontvangen een aantal zaken, bestaande uit:

-Het maandelijkse Visblad van Sportvisserij Nederland, die persoonlijk bezorgd wordt
-De VISpas en lidmaatschapskaart
-Het completewedstrijdrooster (rond maart/april)
-Uitnodigingen voor de ledenvergaderingen (seperaat bij het Visblad gevoegd)
-Regelmatige publicaties met als bekend item de periodieke Nieuwsbrief.

Indien u lid wilt worden van onze vereniging kunt u contact opnemen met Peter Kuster, via telefoonnummer 0182-372952. Hij kan u meer informatie geven.

Met vriendelijke groet, Het Bestuur